Μοσχάρι με μπίρα στην κατσαρόλα

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O Jamie Oliver κάνει τα αδύνατα δυνατά να βάλεις στο πιάτο ένα εξαιρετικό φαγητό χωρίς να ταλαιπωρηθείς ιδιαίτερα. Διάλεξε φρέσκο καλό κομμάτι μοσχάρι και ψήσε σε μπίρα, ντομάτα και διάφορα λαχανικά. Εξαιρετική ιδέα για κυριακάτικο τραπέζι.

Συστατικά

  • 3 φύλλα δάφνης
  • 500γρ. μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
  • 500ml μπίρα τύπου ale (Η Guinness είναι μια τέτοια)
  • 2 στικ σέλερι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 μέτρια καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 400 γρ. τοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε τις άκρες του σέλρι και ψιλόκοψέ τα. Καθάρισε επίσης και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το καρότο
  • Βάλε μια κατσαρόλα στη φωτιά και πρόσθεσε όλα σου τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστούν για 10 λεπτά. Πρόσθεσε το κρέας με το αλεύρι και τέλος τη μπίρα και τα τοματάκια. Ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε. Άφησε το φαγητό σου να πάρει βράση
  • Σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για 2 ώρες το λιγότερο να μαλακώσει το κρέας σου και να ψηθεί καλά. Συμπλήρωσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και αφαίρεσε τη δάφνη
  • Σέρβιρε σκέτο ή με πατάτες, ρύζι ή dumplings (είναι κροκέτες πατάτας ή ρυζιού στρογγυλές που βράζουν σε νερό και συνοδεύουν το φαγητό)

Tip

Ο Jamie προτείνει αν έχεις σκεύος που μπαίνει στο φούρνο να τελειώσεις το φαγητό στο φούρνο στους 170oC για τρεις ώρες

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164