Ο Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει όλη τη χώρα για να ανακαλύψει τη “Νόστιμη γη” κάθε τόπου. Σε μια περιήγησή του στο Καρπενήσι ετοίμασε αυτό το ενδιαφέρον μεζεδάκι που θα εντυπωσιάσει τους φίλους που θα έρθουν για φαγητό.
Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 πικάντικα λουκάνικα
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με άρωμα πορτοκάλι και λεμόνι
- 1 γερή πρέζα κύμινο
- 1 γερή πρέζα κόλιανδρο
- 1 γερή πρέζα πάπρικα πικάντικη
- 4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Για τη σoς γιαουρτιού: 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα πάπρικα πικάντικη
- Αλάτι χονδρό
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι που έχει κάψει καλά χωρίς λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά
- Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες, το σκόρδο σε χοντρά φετάκια σοτάρουμε για 4′-5′ λεπτά και σβήνουμε με το κρασί
- Αρωματίζουμε με κύμινο, πικάντικη πάπρικα και ξερό κόλιανδρο σκόνη. Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού και λίγη κρέμα βαλσαμικού με άρωμα λεμονιού και πορτοκαλιού
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού προσθέτουμε σε μπολ το γιαούρτι, το κύμινο, την πάπρικα, φρέσκο σκόρδο, αλάτι χοντρό, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και η σάλτσα είναι έτοιμη
- Συνοδεύουμε την τηγανιά του λουκάνικου με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές και τη σάλτσα γιαουρτιού
Tip
Για ένα γρήγορο μεζεδάκι σε μεγάλο τηγάνι προσθέστε χοντροκομμένο καπνιστό σύγκλινο με λίγο ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα σπάστε από πάνω 6 αυγά. Μόλις σφίξουν ελαφρά τα ασπράδια, το πιάτο είναι έτοιμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ