Αγαπάς τους ξηρούς καρπούς και θες να τους απολαμβάνεις όλο και πιο συχνά. Αυτό το κέικ είναι η λύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο
- 3 αβγά
- 1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
- 40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 80 γρ. αμύγδαλα
- 3/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς αρχικά το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύεις προσθέτοντας σταδιακά τους κρόκους από τα αβγά. Ομογενοποιείς.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτεις αρχικά το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τα ασπράδια των αβγών.
- Μόλις δέσει το μείγμα σου, το ενώνεις με το μείγμα στο δεύτερο μπολ.
- Απλώνεις το τελικό μείγμα σε μία φόρμα, ρίχνεις λίγο τριμμένο αμύγδαλο από πάνω και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- Μοιράζεις σε κομμάτια όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ