Ο Jamie Oliver αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τις πατάτες με αυτή τη συνταγή! Με λίγο λάδι και τα σωστά μπαχαρικά μπορείς να μετατρέψεις την ταπεινή πατάτα σε κάτι μεγαλειώδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 μέτριες πατάτες
- χονδρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γλυκού γλυκιά καπνιστή πάπρικα
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλύνε πολύ καλά τις πατάτες με κρύο νερό, τρίβοντάς τες με το σφουγγάρι της κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα χώματα και οι βρωμιές.
- Κόψε κάθε πατάτα σε 8 βαρκούλες και βάλ’ τες σε μπολ.
- Πασπάλισέ τες με λίγο αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Περίχυσέ τες με 2 κ.σούπας ελαιόλαδο και μετά ανακάτεψέ τες καλά για να πάει παντού το λάδι και τα μπαχαρικά.
- Άπλωσε τις πατάτες σε μονή στρώση σε 2 λαμαρίνες αν χρειάζεται.
- Ψήσε τις πατάτες για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
- Άφησέ τες να κάτσουν λίγα λεπτά αφού τις βγάλεις από το φούρνο πριν τις σερβίρεις.
Tip
Πασπάλισε τις πατάτες σου με λίγο φρέσκο ή ξερό θυμάρι ή δεντρολίβανο και απογείωσε τη γεύση τους!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ