Η δημιουργός του onceuponachef.com και σεφ Jenn Segal σου προτείνει μια εύκολη συνταγή για τον απογευματινό σου καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
- 1 κ.γλυκού μπέικιν
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλ. τριμμένο γλυκάνισο
- 10 κ.σούπας βούτυρο ή βιτάμ
- 1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 βανίλιες
- μισό κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1 3/4 φλιτζ. αμύγδαλα με τη φλούδα, ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180.
- Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ρηχά ταψιά.
- Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το σιμιδγάλι, το μπέικιν, το αλάτι και το γλυκάνισο.
- Χτύπα στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε τα αυγά, ένα τη φορά.
- Ρίξε τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
- Ρίξε το αλεύρι και μετά τα αμύγδαλα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα.
- Αλεύρωσε ελαφρά τα χέρια σου και χώρισε τη ζύμη στα δύο, πατώντας την να γίνει σαν δίσκος.
- Τύλιξε κάθε κομμάτι με πλαστική μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 15 λεπτά τουλάχιστον.
- Βγάλε από το ψυγείο και χώρισε κάθε δίσκο σε δύο κομμάτια.
- Σχημάτισε με κάθε κομμάτι από ένα μακρόστενο φρατζολάκι και βάλε κάθε κομμάτι στο ταψί.
- Άφησε αρκετό κενό μεταξύ τους.
- Ψήσε για 25-30 λεπτά μέχρι να δεις να ροδίζουν οι άκρες σε κάθε κομμάτι ζύμης.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν 20 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν, κόψε κάθε φρατζολάκι διαγώνια σε χοντρά κομμάτια ώστε να σχηματίσεις παξιμάδια.
- Βάλε τα παξιμάδια σου με τη φαρδιά πλευρά προς τα κάτω σε ταψί χωρίς να αφήσεις κενά μεταξύ τους και ψήσε για 5-7 λεπτά να ροδίσουν λίγο ακόμη.
- Βγάλε από το φούρνο, αναποδογύρισέ τα και ψήσε άλλα 5 λεπτά.
- Άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να αποθηκεύσεις τα παξιμάδια σου σε κουτί μέχρι και ένα μήνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ