O Antonio Carluccio μας δίνει τη συνταγή για το αυθεντικό σισιλιάνικο παγωτό που εδώ το λέμε παγωτό… κασάτο! Αγόρασε τα υλικά σου με ένα κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 ασπράδια
- 70 γραμμ. ζάχαρη
- 100 γραμμ. τυρί ρικότα
- 20ml γάλα +λίγο ακόμη
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμ. λεπτόρευστο μέλι, ζεστό
- 100 γραμμ. φρούτα κάντιτα (φρουί γλασέ) ψιλοκομμένα
- 50 γραμμ. κουκουνάρι ψημένο
- 50 γραμμ. ψιλοκομμένη bitter σοκολάτα
- 80 γραμμ. ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης
- 8-10 κερασάκια μαρασκίνο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε τα ασπράδια να αρχίζουν να γίνονται μαρέγκα και ρίξε σταδιακά τα 50 γραμμάρια από τη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ρικότα με λίγο γάλα να μαλακώσει και να αφρατέψει.
- Σε τρίτο μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος σε μια αφράτη σαντιγύ.
- Ρίξε το μέλι στα ασπράδια και ανακατεύοντας απαλά πρόσθεσε τη σαντιγύ και τη ρικότα.
- Πρόσθεσε το φρουί γλασέ, το κουκουνάρι και τη σολοκάτα.
- Βάλε το μίγμα σε πλαστικό των 1,2 λίτρων, σκέπασέ το και βάλ’ το στην κατάψυξη για 12 ώρες.
- Πριν σερβίρεις φτιάξε μία σως: βάλε τα φυστίκια με τα 20 γραμμάρια ζάχαρης και τα 20 ml γάλακτος σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια σος.
- Βούτα το πλαστικό με το παγωτό σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογύρισέ το σε πιατέλα.
- Κόψε το παγωτό σε φέτες και σέρβιρε με τη σος και μερικά κερασάκια μαρασκίνο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ