Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος ετοιμάζει το πιο εύκολο γλυκό με κεράσια! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
- 110 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 30 γρ. λικέρ κεράσι
- 6 αυγά
- 230 γρ. γάλα
- 160 γρ. γιαούρτι
- 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα
- 50 γρ. αλεύρι
- 3 γρ. αλάτι
- 30 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες και καβουρδισμένα
- ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια, το λικέρ και 30 γρ. από την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να μαριναριστούν.
- Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο την φόρμα και ρίχνουμε τα μαριναρισμένα κεράσια, απλώνοντάς τα σ’ όλη την επιφάνεια της φόρμας.
- Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα κεράσια, φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το clafoutis στους 185 βαθμούς, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tip
Για να αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια χωρίς να παιδευτείς κάνε κλικ εδώ και δες πώς γίνεται!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ