5 ταινίες με θέμα το… σχολείο

H πρώτη εβδομάδα επιστροφής στο σχολείο φτάνει στο τέλος της. Εδώ και μερικές μέρες, το μικρό σου ξυπνάει αρκετά πιο νωρίς, φοράει τα καλά του και επιστρέφει στα σχολικά θρανία, όσο προετοιμάζεται για το διάβασμα που σύντομα θα του “χτυπήσει” την πόρτα τα απογεύματα. Έχει προσαρμοστεί; Αν όχι, σου έχω βρει μερικές ταινίες με θέμα το σχολείο που θα λατρέψει!

High School Musical
Μία τριλογία γεμάτη ερωτικά σκιρτήματα, επιτυχίες, χορό, μουσική και μερικές… απογοητεύσεις. Όπως, η ζωή κάθε εφήβου, δηλαδή. Ο Τρόι Μπόλτον, ένας επιτυχημένος, δεκαεπτάχρονος μπασκετμπολίστας και η Γκαμπριέλα Μοντέζ, συναντιούνται σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Εκεί παίρνουν μέρος σε ένα διαγωνισμό καραόκε και ανακαλύπτουν την “χημεία” μεταξύ τους, όταν τραγουδάνε. Μια βδομάδα αργότερα, η Γκαμπριέλα έρχεται να φοιτήσει στο σχολείο του Τρόι. Εκεί οι δυο τους θα βάλουν υποψηφιότητα για το χειμερινό μιούζικαλ του σχολείου. Όμως, οι φίλοι του Τρόι, δηλαδή οι συμπαίκτες του στο μπάσκετ προσπαθούν να τον κάνουν να ασχοληθεί και λίγο με την ομάδα γιατί κάνει μόνο πρόβες για το μιούζικαλ. Ωστόσο, όταν κατανοούν το κακό που έκαναν, προσπαθούν να επανορθώσουν και τα καταφέρνουν. Και μετά; 

Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς
Μπορεί το μυστικό της επιτυχίας του Χάρι Πότερ να “κρύβεται” στη… μαγεία, όμως, στην έκτη (κατά σειρά) ταινία ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές δεν είναι άλλος από το… σχολείο. Τέταρτη χρονιά ξεκινά στο Χόγκγουαρτς, για τους μικρούς μαθητευόμενους μάγους και μάλιστα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού στις εγκαταστάσεις της σχολής πρόκειται να διεξαχθεί το περίφημο Τρίαθλο με την συμμετοχή των πιο χαρισματικών μαθητών. Ανάμεσα τους αν και μικρότερος του ορίου ηλικίας συμμετοχής, φυσικά και ο αγαπητός Χάρι Πότερ, ο οποίος και αυτή τη χρονιά θα μπλεχτεί σε αρκετές (αλλά τόσο μαγικές) περιπέτειες.

Election
Σε αυτή την ταινία, που παρουσιάζει με ιδιαίτερο τρόπο, όλα όσα μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής (επιτυχίες, αποτυχίες, ερωτικές απογοητεύσεις, δυνατά καρδιοχτύπια) πρωταγωνιστεί η αριστούχα μαθήτρια Tracy Flick (Reese Witherspoon), η οποία περιμένει πώς και πώς τη στιγμή που θα γίνει πρόεδρος του δεκαπενταμελούς. Ένας, όμως, καθηγητής έχει άλλη άποψη. Και θα κάνει τα πάντα, προκειμένου η μαθήτρια να μην τα καταφέρει. Μία γλυκόπικρη κωμωδία με στιγμές γέλιου, αλλά και προβληματισμού.

Το κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς
Δεν είναι εύκολος ρόλος να είσαι η πιο διάσημη και η πιο λαμπερή μαθήτρια στο Γυμνάσιο του Μπέβερλι Χιλς. Πόσο μάλλον όταν είσαι στο στόχαστρο της ζήλιας των Bettys (τα όμορφα κορίτσια), των επίμονων Barneys (όμορφα αγόρια) και των καθηγητών που φρικάρουν! Ωστόσο, η δεκαπεντάχρονη Σερ τα καταφέρνει όλα μια χαρά. Ώσπου εμφανίζεται στον ορίζοντα ο καινούριος συμμαθητής της, ο Κρίστιαν, και η Σερ χάνει τον αυτοέλεγχό της… 

(πηγή φωτογραφίας: amazon.com)

Dangerous Minds (Ασυμβίβαστη γενιά)
Μια πρώην αξιωματικός του αμερικανικού ναυτικού, εγκατέλειψε την καριέρα της για να διοριστεί ως καθηγήτρια σε ένα σχολείο, που απαρτίζεται κυρίως από φτωχά παιδιά της ισπανόφωνης κοινότητας της Βόρειας Καλιφόρνιας. Για να προσεγγίσει τους δύσκολους μαθητές της η Louanne θα εγκαταλείψει τους παραδοσιακούς τρόπους εκπαίδευσης. Προσπαθώντας να ξυπνήσει το ενδιαφέρον τους για τη λογοτεχνία, τους ζητάει να αναλύσουν τους στίχους των τραγουδιών του Μπομπ Ντίλαν, ενώ η εμπλοκή της με τους μαθητές της ξεπερνάει τους τοίχους του σχολείου, καθώς διαπιστώνει τα τεράστια προβλήματα που κάποιοι από αυτούς βιώνουν στα σπίτια τους και στους δρόμους της γειτονιάς τους. Φυσικά, οι ανορθόδοξες μέθοδοί της θα τη φέρουν σε σύγκρουση με το σχολικό κατεστημένο, αλλά και με τις οικογένειες των μαθητών της, που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την ανάμειξη μίας λευκής γυναίκας στις υποθέσεις τους.




Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164