Μπιφτέκι ψαριού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Γιάννης Λουκάκος μαγειρεύει την πιο pop και απολαυστική εκδοχή του ψαριού που σίγουρα θα εκτιμήσουν τα παιδιά!

Συστατικά

  • 660 γρ. ψάρι (τσιπούρα, σφυρίδα κτλ.) αλεσμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 1 αυγό
  • 3 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 1 γρ. κόλιανδρο ξερό, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα «ιδρώνουμε» για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε, ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 10 περίπου λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.

Tip

Φτιάξε και χειροποίητα ψωμάκια burger και σέρβιρε το πιο υγιεινό και απολαυστικό fish burger ever!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164