Δώσε ενδιαφέρον στα όσπρια και στα ζυμαρικά σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό κιλό ξερά φασόλια (λευκά ή κόκκινα)
- 6 σκελίδες σκόρδο (5 ολόκληρες και μία τριμμένη)
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 1 κ.σούπας πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- Τα φύλλα από ένα μεγάλο κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
- 200 γραμ. κοφτό μακαρόνι
- λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα φασόλια αποβραδίς σε μεγάλο μπολ με νερό να τα καλύπτει για να μουλιάσουν.
- Στράγγισέ τα και βάλε τα σε μεγάλη κατσαρόλα.
- Λιώσε τα σκόρδα με το φαρδύ μέρος ενός μεγάλου μαχαιριού, ίσα να ανοίξουν και ρίξε τα πάνω από τα φασόλια.
- Βάλε σε μια γάζα ή σε δίχτυ μαγειρικής το κρεμμύδι και τα δυο κλωνάρια δεντρολίβανο και βάλε τα στην κατσαρόλα. Γέμισε την κατσαρόλα με νερό να καλύψει τα πάντα και βάλε την να βράσει ελαφρά σκεπασμένη.
- Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για μια ώρα ή και περισσότερο μέχρι να βεβαιωθείς ότι τα φασόλια μαλάκωσαν. Εάν μαλάκωσε, αλάτισέ τα σύμφωνα με τις γεύσεις σου.
- Αφαίρεσε το διχτάκι. Βγάλε ένα φλιτζάνι φασόλια και λιώσε τα στο μούλτι μαζί με τον πελτέ και ένα φλιτζάνι από το ζουμί των φασολιών.
- Βάλε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδεο σε τηγάνι μαζί με το τριμμένο σκόρδο και σωτάρισε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και ρίξε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
- Σώταρε για λίγο ακόμη και ρίξε τα λιωμένα φασόλια και άφησε να σωταριστούν για ένα λεπτό ακόμη.
- Ρίξε τα μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα φασόλια και βάλε την κατσαρόλα να βράσει.
- Ρίξε το κοφτό μακαρονάκι και βράσε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά σου.
- Περίχυσε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ