Κοφτό μακαρόνι με φασόλια

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δώσε ενδιαφέρον στα όσπρια και στα ζυμαρικά σου!

Συστατικά

  • μισό κιλό ξερά φασόλια (λευκά ή κόκκινα)
  • 6 σκελίδες σκόρδο (5 ολόκληρες και μία τριμμένη)
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 κ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • Τα φύλλα από ένα μεγάλο κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
  • 200 γραμ. κοφτό μακαρόνι
  • λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα φασόλια αποβραδίς σε μεγάλο μπολ με νερό να τα καλύπτει για να μουλιάσουν.
  • Στράγγισέ τα και βάλε τα σε μεγάλη κατσαρόλα.
  • Λιώσε τα σκόρδα με το φαρδύ μέρος ενός μεγάλου μαχαιριού, ίσα να ανοίξουν και ρίξε τα πάνω από τα φασόλια.
  • Βάλε σε μια γάζα ή σε δίχτυ μαγειρικής το κρεμμύδι και τα δυο κλωνάρια δεντρολίβανο και βάλε τα στην κατσαρόλα. Γέμισε την κατσαρόλα με νερό να καλύψει τα πάντα και βάλε την να βράσει ελαφρά σκεπασμένη.
  • Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για μια ώρα ή και περισσότερο μέχρι να βεβαιωθείς ότι τα φασόλια μαλάκωσαν. Εάν μαλάκωσε, αλάτισέ τα σύμφωνα με τις γεύσεις σου.
  • Αφαίρεσε το διχτάκι. Βγάλε ένα φλιτζάνι φασόλια και λιώσε τα στο μούλτι μαζί με τον πελτέ και ένα φλιτζάνι από το ζουμί των φασολιών.
  • Βάλε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδεο σε τηγάνι μαζί με το τριμμένο σκόρδο και σωτάρισε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και ρίξε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
  • Σώταρε για λίγο ακόμη και ρίξε τα λιωμένα φασόλια και άφησε να σωταριστούν για ένα λεπτό ακόμη.
  • Ρίξε τα μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα φασόλια και βάλε την κατσαρόλα να βράσει.
  • Ρίξε το κοφτό μακαρονάκι και βράσε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά σου.
  • Περίχυσε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164