Ο Τάσος Αντωνίου σου δείχνει πώς να φτιάξεις τα πιο χαριτωμένα κουκουνάρια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 180 γρ. φυστικοβούτυρο
- αλμυρά μπισκοτάκια (μπατόν σαλέ)
- 700 γρ. κορν φλέικς σοκολατένια πλατιά
- 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 150 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο, την πραλίνα φουντουκιού, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μαλακό ζυμάρι.
- Παίρνουμε ένα μπατόν σαλέ και προσθέτουμε γύρω του από το μείγμα φυστικοβούτυρου σχηματίζοντας ένα κώνο και αφήνοντας ένα κομμάτι του μπατόν σαλέ να προεξέχει.
- Κρατώντας το σταθερό από το μέρος που προεξέχει, αρχίζουμε να τοποθετούμε τα δημητριακά πάνω στο μείγμα, συμμετρικά γύρω γύρω, μέχρι την κορυφή για να σχηματίσουμε το κουκουνάρι.
- Κόβουμε με ένα ψαλίδι λίγο τις άκρες τους για να είναι πιο τριγωνικά και τις τοποθετούμε στην κορυφή.
- Αν το μπατόν σαλέ προεξέχει το κόβουμε και προσθέτουμε λίγο μείγμα στην κορυφή για να καλύψουμε το κενό.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ