Ο Anthony Bourdain είναι διάσημος Αμερικανός σεφ, επιτυχημένος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και αναγνωρισμένος παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής και αυτό είναι το αγαπημένο πιάτο από το βιβλίο του “Appetites”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 χοιρινά μπριζολάκια, χωρίς κόκκαλο
- 1/4 φλ. σόγια sauce
- 1/4 φλ. λευκό κρασί ρυζιού
- 1/4 φλ. σκούρο ξύδι
- 1 κ. σούπας σησαμέλαιο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας σκόνη fice-spice
- 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. τριμμένο ψωμί
- 1- 1 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 8 φέτες ψωμί για τοστ
- πάστα chili
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε τα μπριζολάκια, όπως θα έκανες ένα σνίτσελ, ώστε να έχουν πάχος 1cm.
- Σε ένα μικρό μπωλ ανακάτεψε μαζί τη σόγια sauce, το κρασί, το ξύδι, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τη σκόνη five-spice.
- Βάλε τα μπριζολάκια σε ένα πλαστικό σακουλάκι μαζί με τη μαρινάδα που μόλις ετοίμασες και άσε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σε τρία ξεχωριστά σκεύη βάλε το αυγό χτυπημένο με μια κουταλιά της σούπας νερό, το αλεύρι με αλάτι και τα τρίμματα ψωμιού.
- Ζέστανε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με το σπορέλαιο.
- Βγάλε τα μπριζολάκια από το ψυγείο, καθάρισε το πολύ σκόρδο και πέρασέ τα πρώτα από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος το τρίμμα ψωμιού.
- Τηγάνισε κάθε μπριζολάκι μόνο του για 5 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Άφησέ τα να ταμποναριστούν σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- “Συναρμολόγησε” το sandwich και σέρβιρε με την πάστα chili στο πλάι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ