Η Rachael Ray είναι Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια, chef, συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων και επιχειρηματίας. Παρουσιάζει ταυτόχρονα τέσσερα προγράμματα μαγειρικής, ενώ οι εκπομπές της έχουν κερδίσει τρία Emmy Awards.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 1 κ. σούπας Worcestershire sauce
- 2 φλ. ντοματοπολτός
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 4 ψωμάκια για burger φρυγανισμένα με βούτυρο
- φέτες ντομάτας, πίκλες, πατατοσαλάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και πρόσθεσε τον κιμά, σπάζοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα
- Ανακάτεψε τη μαύρη ζάχαρη με το μείγμα μπαχαρικών και ρίξε και αυτά στο τηγάνι.
- Όταν καβουρδιστεί ο κιμάς πρόσθεσε το κρεμμύδι και την πιπεριά, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το ξύδι και τη Worcestershire sauce και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι τον ντοματοπολτό και τον πελτέ και ανακάτεψε καλά.
- Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά και σιγόβρασε τον κιμά για άλλα οκτώ λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
- Μοίρασε τον κιμά στα φρυγανισμένα ψωμάκια μαζί με ντομάτες και πίκλες και σέρβιρε με πατατοσαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ