Μπορεί να έχει πάγο και να σου θυμίζει καλοκαίρι, είναι όμως ότι πρέπει για τους φθινοπωρινούς μήνες. Θα ετοιμάσεις ζεστό σιρόπι από ζάχαρη και cranberries και το cocktail σου θα γίνει το πιο αρωματικό και νόστιμο από όλα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι cranberry (επειδή είναι δύσκολο να βρεις φρέσκα, δοκίμασε κατεψυγμένα)
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- 1/2 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 1/2 φλιτζάνι dry gin
- 1/2 φλιτζάνι και 1 κ.σ. λικέρ Sherry
- 6 φυλλαράκια μέντας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη ζάχαρη με 3/4 του φλιτζανιού νερό να βράσουν σε ε΄να κατσαρολάκι
- Ανακάτεψε καλά να λιώσει η ζάχαρη και κατέβασε από τη φωτιά
- Κράτησε 1 φλιτζάνι από το σιρώπι ζάχαρης και το υπόλοιπο κράτησέ το στο ψυγείο
- Βάλε και πάλι το σιρώπι να βράσει και χαμήλωσε τη φωτιά προσθέτοντας τα cranberries να βράσουν 2-3 λεπτά. Άφησε το σιρώπι να κρυώσει
- Κάθε ποτήρι πρέπει να έχει 2 κ.σ. cranberries και 6 κ.σ. σιρόπι, βάλε τα λεμόνια και τις φέτες πορτοκάλι και λιώσε όλα τα φούτα μαζί με ένα γουδοχέρι
- Πρόσθεσε το gin και το sherry και άσε το ποτό να ξεκουραστεί 5 λεπτά
- Γέμισε 3 ποτήρια με πάγο τριμμένο και χτύπησε το μείγμα του cocktail καλά σε ένα shaker
- Μοίρασε στα ποτήρια και γάρνιρε με μέντα και καραμελωμένα cranberries
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ