Ένα σπογγώδες κέικ με φρουτένια γεύση για να συνοδεύσεις τον πρωινό ή απογευματινό σου καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 85 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 140 γρ. φαρίνα
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 4 κουτ. της σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 200 γρ. μαρμελάδα μήλου
- 140 γρ. bluberries
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μίξερ, ρίχνεις το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό, το αλεύρι, τη baking powder και το γιαούρτι και τα χτυπάς μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις σταδιακά τη μαρμελάδα και τα blueberries και ανακατεύεις.
- Αδειάζεις το μείγμα σου στη φόρμα και φροντίζεις να πάει παντού.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.
- Ανακατεύεις το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, και το ρίχνεις πάνω από το κέικ μόλις ψηθεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ