Ένας ωραίος τρόπος να απολαύσεις ακόμη το καλοκαίρι μέσα σου… αξιοποιώντας ολόγλυκα σύκα και σμέουρα σε ένα δροσιστικό cocktail!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/3 φλιτζάνια πούλπα σύκου
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΠΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ: 3 φλιτζάνια φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση
- 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. νερό
- 1 ½ κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- ¼ του φλιτζανιού μέλι
- 3 ½ φλιτζάνι ginger ale
- 2 1/3 βότκα
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 3-4 σύκα κομμένα στα τέσσερα
- 1 φλιτζάνι σμέουρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε τα υλικά για την πούλπα σε ένα μπλέντερ και λιώσε να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μπορείς να αφήσεις στο ψυγείο για δύο με τρεις μέρες, αν δεν θέλεις να σερβίρεις αμέσως τα cocktail
- Με ένα κουτάλι ανάμειξε 1 1/3 του φλιτζανιού από την πούλπα με το μέλι να ομογενοποιηθούν
- Πρόσθεσε το ginger ale, τη βότκα και το χυμό λεμόνι.
- Ρίξε στο δοχείο με τα υπόλοιπα υλικά και μπολικο πάγο και ανακάτεψε. Μπορείς να προσθέσεις περισσότερο μέλι για γεύση
- Σέρβιρε σε παγωμένα ψηλά ποτήρια με μερικά φρούτα (σύκα και σμέουρα) για γαρνίρισμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ