Tabouleh με τριμμένη φέτα και γαρίδες

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφριά συνταγή με πληγούρι και γαρίδες. Σε συνδυασμό με την τριμμένη φέτα το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Έχει μόλις 297 θερμίδες…

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι πληγούρι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Κύμινο
  • Ξερό δυόσμο
  • 250 γρ γαρίδες καθαρισμένες (προτίμησε αυτές που δεν έχει αφαιρεθεί η ουρά τους)
  • 1 μεγάλο αγγουράκι τουρσί καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ του φλιτζανιού τριμμένη φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε 1 ½ φλιτζάνι νερό να βράσει και πρόσθεσε το πληγούρι. Αφού πάρει μια βράση, σκέπασε την κατσαρόλα κλείσε τη φωτιά και άσε το πληγούρι να σταθεί 25 λεπτά
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1 κ.γ μαϊντανό με το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το κύμινο και τον δυόσμο
  • Βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό να βράσει και πρόσθεσε τις γαρίδες να βράσουν για 1-2 λεπτά. Στάγγιξε και ξέπλυνε κάτω από κρύο νερό
  • Βάλε το πληγούρι σε μια σαλατιέρα και πρόσθεσε τις γαρίδες, το αγγουράκι, την ντομάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
  • Πρόσθεσε το dressing
  • Σερβίρεται δροσερό!

Tip

Δοκίμασε γαρίδες καταψυγμένες

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164