Αφροδισιακή γεύση με λαχταριστά σπαράγγια και λεμόνι. Ένα καλοκαιρινό πιάτο με μόλις 190 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ όστρακα καθαρισμένα (γυαλιστερές ή άλλα)
- 2 λεμόνια
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 500 γρ σπαράγγια
- 1 μέτρι κρεμμύδι
- Αλάτι, Πιπέρι
- Φρέσκο τριμμένο βασιλικό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε τα όστρακα και στέγνωσε τα καλά
- Με κοφτερό μαχαίρι κράτα τη φλούδα του λεμονιού σε λεπτές λωρίδες αφαιρώντας όσο γίνεται από το λευκό μέρος
- Ζέστανε 1 κ.σ λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε από τη φωτιά
- Ανακάτεψε τη φλούδα πορτοκαλιού, τον βασιλικό και το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι
- Μόλις ζεσταθεί, αφαίρεσε την φλούδα και τον βασιλικό
- Ψήσε τα όστρακα για 3-5 λεπτά γυρίζοντάς και από τις δύο πλευρές. Στίψε μέσα χυμό λεμονιού
- Βάλε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και σέρβιρε με τα όστρακα από πάνω και φρέσκο βασιλικο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ