Ποιος είπε ότι το σουφλέ μπορεί να είναι μόνο γλυκό; Σήμερα, εκμεταλλευόμαστε το έντονο χρώμα του καρότου και δημιουργούμε ένα αλμυρό σουφλέ που θα σαγηνεύσει τον ουρανίσκο μικρών και μεγάλων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό καρότα
- 5 μεγάλα αβγά
- 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 1 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί της επιλογής σου
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 6 κουτ. της σούπας βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C και αλείφεις με λίγο βούτυρο ένα πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος.
- Γεμίζεις μία κατσαρόλα με νερό ως τη μέση, ρίχνεις λίγο αλάτι και το αφήνεις να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνεις μέσα τα καρότα σου και τα βράζεις για 12 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνεις.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τα αβγά, το γάλα, το αλάτι. Μόλις λιώσουν, προσθέτεις τα καρότα και το βούτυρο και χτυπάς σε μέτρια ένταση.
- Μεταφέρεις το μείγμα σου σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω ρίχνεις το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το baking powder και ανακατεύεις.
- Ρίχνεις το μείγμα σου στο ελαφρώς βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και το απλώνεις καλά.
- Ψήνεις για περίπου μία ώρα και απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ