Παραδοσιακή συνταγή από την γειτονική Ιταλία. Εμείς αλλάξαμε λίγο την συνταγή, για να είναι πιο ελαφριά, αλλά χωρίς να χάνει καθόλου από την ιδιαίτερη γεύση της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 120 γρ τυρί ρομάνο (ή όποιο άλλο της αρεσκείας σου – κατά προτίμηση σκληρό και αλμυρό)
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 2/3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/3 του φλιτζανιού τριμμένα καρύδια
- Αλάτι, πιπέρι
- ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
- 1 πακέτο σπαγγέτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα πολυμίξερ, ανακάτεψε το τυρί με το σκόρδο. Χτύπησε καλά για 30 δεύτερα.
- Πρόσθεσε τον βασιλικό, τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Συνέχισε το χτύπημα για άλλα 15 δευτερόλεπτα
- Όσο χτυπιούνται τα υλικά πρόσθεσε το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σπαγγέτι – βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου – και την σάλτσα πέστο και σέρβιρε.
Tip
O χυμός λεμόνι θα διατηρήσει την σάλτσα πέστο σου λαμπερή και με έντονο πράσινο χρώμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ