Ένα ιδιαίτερα πιάτο που θα λατρέψεις. Ο Ανανάς ταιριάζει απόλυτα με το κοτόπουλο και τα αμύγδαλα! Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις…έχει πολύ λίγες θερμίδες, αλλά υπέροχη γεύση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- ¾ του φλιτζανιού νιφάδες αμυγδάλου
- 1 κ.σ σπορέλαιο
- 500 γρ μπρόκολο
- 1 κ.σ νισεστέ
- 1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
- ½ κ.σ τζίντζερ
- 1/3 του φλιτζανιού άγλυκο χυμό ανανά
- 1/3 του φλιτζανιού σος σόγιας
- Ρύζι λευκό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σόταρε το κοτόπουλο και τα αμύγδαλα σε καυτό λάδι για 2 λεπτά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε το σκεύος και ψήσε για τέσσερα ακόμη λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά και να “ασπρίσει” το κοτόπουλο
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το νισεστέ, τη μαύρη ζάχαρη και το τζίντζερ. Πρόσθεσε το χυμό ανανά και την σάλτσα σόγιας.
- Πρόσθεσε το μείγμα στο κοτόπουλο και άφησε να βράσει για δύο περίπου λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Σέρβιρε με ρύζι στον ατμό (ή βραστό)
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ