Γεμιστά μπισκότα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θα είναι έτοιμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα συνοδεύσουν τέλεια τον καφέ σου ή θα κόψουν τη λιγούρα σου πριν το κυρίως γεύμα. Το καλύτερο…είναι Light και έχουν μόλις 200 θερμίδες

Συστατικά

  • 1/3 του φλιτζανιού φυτικό λάδι
  • ¾ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/3 του φλιτζανιού άγλυκη σκόνη κακάο
  • ¾ κ.γ baking powder
  • ¾ κ.γ baking soda
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • ¾ του φλιτζανιού γάλα με 0% λιπαρά
  • ½ φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 φύλλο ζελατίνας
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2/3 του φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC και ρύθμισε την σχάρα στο επάνω τρίτο του φούρνου
  • Χτύπησε στο μίξερ το λάδι, τη μαύρη ζάχαρη, το αυγό και τη 1 βανίλια
  • Ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, την baking soda και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ
  • Πρόσθεσε σιγά, σιγά τα στεγνά υλικά σου, συμπληρώνοντας παράλληλα και το γάλα. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη. Άφησε την να σταθεί 15 λεπτά
  • Σε αντικολλητικό χαρτί φτιάξε μικρά στρογγυλά μπισκότα, απλώνοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού να χρειαστεί. 8 κομμάτια σε κάθε χαρτί
  • Ψήσε τα μπισκότα για περίπου 8 λεπτά, να σκληρύνει η επιφάνειά τους. Αφού κρυώσουν ελαφρά, αφαίρεσε τα από το χαρτί και άσε να κρυώσουν καλά
  • Για την γέμιση: Βάλε το νερό και την ζελατίνα σε ένα μικρό πυρίμαχο φλιτζάνι ή μπολ. Άφησε για ένα λεπτό και βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει καλά η ζελατίνα, χωρίς όμως να βράσει το νερό. Ανακάτεψε και άσε το νερό να κρυώσει για 10 λεπτά
  • Χτύπα την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη με 1 βανίλια να σφίξει.
  • Με το μίξερ να δουλεύει πρόσθεσε τη ζελατίνη και ανακάτεψε καλά. Σκέπασε την κρέμα και άφησε στο ψυγείο να σφίξει καλά, για μισή ώρα περίπου
  • Αναποδογύρισε τα μπισκότα και πρόσθεσε στα μισά από 2 κ.σ κρέμα. Σκέπασε με τα υπόλοιπα και άφησε στο ψυγείο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164