Θα είναι έτοιμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα συνοδεύσουν τέλεια τον καφέ σου ή θα κόψουν τη λιγούρα σου πριν το κυρίως γεύμα. Το καλύτερο…είναι Light και έχουν μόλις 200 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού φυτικό λάδι
- ¾ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 βανίλιες
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/3 του φλιτζανιού άγλυκη σκόνη κακάο
- ¾ κ.γ baking powder
- ¾ κ.γ baking soda
- ¼ κ.γ αλάτι
- ¾ του φλιτζανιού γάλα με 0% λιπαρά
- ½ φλιτζάνι κρύο νερό
- 1 φύλλο ζελατίνας
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2/3 του φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC και ρύθμισε την σχάρα στο επάνω τρίτο του φούρνου
- Χτύπησε στο μίξερ το λάδι, τη μαύρη ζάχαρη, το αυγό και τη 1 βανίλια
- Ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, την baking soda και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ
- Πρόσθεσε σιγά, σιγά τα στεγνά υλικά σου, συμπληρώνοντας παράλληλα και το γάλα. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη. Άφησε την να σταθεί 15 λεπτά
- Σε αντικολλητικό χαρτί φτιάξε μικρά στρογγυλά μπισκότα, απλώνοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού να χρειαστεί. 8 κομμάτια σε κάθε χαρτί
- Ψήσε τα μπισκότα για περίπου 8 λεπτά, να σκληρύνει η επιφάνειά τους. Αφού κρυώσουν ελαφρά, αφαίρεσε τα από το χαρτί και άσε να κρυώσουν καλά
- Για την γέμιση: Βάλε το νερό και την ζελατίνα σε ένα μικρό πυρίμαχο φλιτζάνι ή μπολ. Άφησε για ένα λεπτό και βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει καλά η ζελατίνα, χωρίς όμως να βράσει το νερό. Ανακάτεψε και άσε το νερό να κρυώσει για 10 λεπτά
- Χτύπα την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη με 1 βανίλια να σφίξει.
- Με το μίξερ να δουλεύει πρόσθεσε τη ζελατίνη και ανακάτεψε καλά. Σκέπασε την κρέμα και άφησε στο ψυγείο να σφίξει καλά, για μισή ώρα περίπου
- Αναποδογύρισε τα μπισκότα και πρόσθεσε στα μισά από 2 κ.σ κρέμα. Σκέπασε με τα υπόλοιπα και άφησε στο ψυγείο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ