Αφράτος πουρές πατάτας

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι εύκολο να τον φτιάξεις και τα μυρωδικά και το σκόρδο θα σου δώσουν υπέροχη πικάντικη γεύση. 

Συστατικά

  • 9 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες για φούρνου
  • 1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • ¼ του φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1 κ.σ ρίγανη, θυμάρι ή δενδρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε τις σκελίδες σε δυνατή φωτιά στο φούρνο, τυλιγμένα σε λαδόκολλα και χωρίς να τις ξεφλουδίσεις για 25 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν πίεσέ να βγουν από τις φλούδες σε ένα μικρό μπολ
  • Στο μεταξύ βάλε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό, να τους καλύπτει.
  • Άσε τις πατάτες να βράσουν και να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Στράγγιξε τες από το νερό και ξαναβάλτες στην κατσαρόλα.
  • Λιώσε τις πατάτες και το ψητό σκόρδο και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά σου μέχρι να γίνει αφράτη.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164