Χοιρινό σνίτσελ πανέ με σάλτσα γουασάμπι και τζίντζερ

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αγόρασε την κλασική πικάντικη ιαπωνική σάλτσα γουασάμπι. Όχι δεν είναι ανάγκη να φας σούσι. Η παρακάτω συνταγή θα γαργαλήσει τον ουρανίσκο σου με πικάντικη γεύση από την Ιαπωνία. Το πιάτο έχει μόλις 215 θερμίδες.

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού κόρα ψωμιού panko τριμμένη (ή φρυγανιά τριμμένη)
  • Το ασπράδι από 1 μεγάλο αυγό
  • 4 χοιρινά φιλέτα (1 δαχτυλάκι λεπτά)
  • 1 κ.σ φυστικέλαιο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.σ ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κ.σ σός σόγιας
  • 2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ πάστα γουασάμπι
  • 1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα ρηχό πιάτο τριμμένο ψωμί και σε ένα άλλο το ασπράδι του αυγού ελαφρά χτυπημένο
  • Βύθισε το φιλέτο πρώτα στο ασπράδι και στη συνέχεια στο ψωμί
  • Ζέστανε το φυστικέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε τα παναρισμένα φιλέτα. Ψήσε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Βγάλε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και ράντισε τα με λίγο αλάτι
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το τζίντζερ
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τον ζωμό, το κρασί, τη σόγια, τη ζάχαρη και το γουασάμπι
  • Πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με το τζίντζερ και ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθεί
  • Πρόσθεσε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Σέρβιρε το παναρισμένο χοιρινό με τη σάλτσα και συνοδεία ρυζιού στον ατμό

Tip

Θα βρεις γουασάμπι, αλλά και panko σε όλα τα καλά super market

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164