Συνταγή για σπιτικά νάτσος με ιδιαίτερο μείγμα τυριών

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σαββατοκύριακο στο σπίτι και δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για μαγειρικούς πειραματισμούς. Αυτά τα νάτσος με το μείγμα τυριών θα τα λατρέψεις!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία τορτίγιες καλαμποκιού
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. της σούπας χυμός λάιμ
  • 1 κουτ. της σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. του γλυκού τσίλι
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Για το μείγμα τυριών:

  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα απαλή
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Με ένα μαχαίρι κόβεις την τορτίγια σε 8 τριγωνικά κομμάτια και τις απλώνεις σε μία λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό μπουκάλι αναμειγνύεις το ελαιόλαδο και το χυμό από λάιμ. Ψεκάζεις τις μικρές τορτίγιες.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το κύμινο, το τσίλι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Το περιχύνεις στις τριγωνικές τορτίγιες.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 14 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο. Αναμειγνύεις με το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.
  • Σταδιακά, αρχίζεις να προσθέτεις το γάλα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και το τυρί με τη μουστάρδα στο τέλος. Μόλις το ντιπ τυριού “δέσει”, απομακρύνεις από την φωτιά.
  • Σερβίρεις και απολαμβάνεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164