Συνταγή για σπιτικό spread σοκολάτας με φουντούκια (4 υλικά)

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μην ψάχνεις άλλο και αλλού! Αυτή η συνταγή είναι το απόλυτο πασπαρτού. Αλείφεις τη φρυγανιά σου, το ψωμί σου, το απολαμβάνεις μόνο του το πρωί ή το απόγευμα. Ναι, αυτό το spread είναι εθιστικό. 

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια φουντούκια, ανάλατα
  • 1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2/3 του φλιτζανιού σοκολάτα σε μπάρες
  • 1 κουτ. του γλυκού σιρόπι Αγαύης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C και απλώνεις αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
  • Ρίχνεις τα φουντούκια στο ταψί σου και ψήνεις για 13 – 15 λεπτά στη συγκεκριμένη θερμοκρασία.
  • Απλώνεις τα φουντούκια σου πάνω σε μία πετσέτα κουζίνας και τα αφήνεις εκεί για 10 λεπτά. Αφαιρείς τη φλούδα τους πολύ προσεκτικά (όσο περισσότερη μπορείς).
  • Μεταφέρεις τα καθαρισμένα φουντούκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάς σε μέτρια ένταση για 8-10 λεπτά.
  • Παράλληλα, λιώνεις τη σοκολάτα σου σε ένα κατσαρολάκι.
  • Μόλις η κρέμα από τα φουντούκια γίνει κρεμώδης και απαλή, προσθέτεις το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάς ξανά. Ανακατεύεις και προσθέτεις σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα και το σιρόπι Αγαύης, μέχρι το μείγμα σου να δέσει.
  • Αδειάζεις το μείγμα σου σε γυάλινα βαζάκια, το σφραγίζεις και το απολαμβάνεις όποτε θες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164