Ετοίμασε ριζότο με άρωμα ιταλικό. Προμηθεύσου παραδοσιακή και πικάντικη γκοργκοντζόλα, μια φετούλα προσούτο και ετοίμασε το πιο ελαφρύ ριζότο που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Θερμίδες 75
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
- 1 φέτα προσούτο ψιλοκομμένο
- 45 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σόταρε το σκόρδο να πάρει χρώμα και πρόσθεσε και το προσούτο
- Πρόσθεσε το ρύζι ακι ψήσε για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε και το κρασί και άφησε να αποβάλει το αλκοόλ
- Βάλε 1/4 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου και ανακάτευε συνεχώς να απορροφηθεί από το ρύζι
- Συνέχισε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του πρόθετε από 1/2 φλιτζάνι ζωμό μέχρι να ολοκληρώσεις τη διαδικασία
- Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, κόψε την γκοργκοντζόλα σε κομματάκια και πρόσθεσε στην κατσαρόλα που έχεις κατεβάσει από τη φωτιά
- Ανακάτεψε να λιώσει το τυρί και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ