Ένα πιάτο ζεστό, χορταστικό και για τον καιρό που έχει τώρα έξω ιδανικό. Δες πώς θα το φτιάξεις!
(*πηγή φωτογραφίας: iStock)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 λαζάνια
- 4 φλιτζάνια κοτόπουλο, μαγειρεμένο
- 3 φλιτζάνια λαχανικά, μαγειρεμένα
- 1 1/4 φλιτζάνια σπανάκι
- 2 φλιτζάνια τυρί cottage
- 2 αβγά
- 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
- 4 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τριμμένη
- 2/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σάλτσα:
- 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
- 1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
- 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στις 180 βαθμούς C.
- Ας φτιάξουμε τη σάλτσα. Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια ένταση. Προσθέτεις το αλεύρι και βράζεις για ακόμα 3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το γάλα και το ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας. Χαμηλώνεις την ένταση της κουζίνας και προσθέτεις σταδιακά το μείγμα σου στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας παράλληλα.
- Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα, 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τη ρίγανη και το βασιλικό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το τυρί cottage, τα αβγά, τον υπόλοιπο βασιλικό και το σπανάκι.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα, θωρακίζεις το κοτόπουλο και τα λαχανικά σου.
- Αρχίζεις να ετοιμάζεις τα λαζάνια σου. Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνεις στη βάση 4 λαζάνια, λίγη από τη σάλτσα σου, τα λαχανικά, και το μισό κοτόπουλο που έχεις κόψει. Ρίχνεις από πάνω 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα και το 1/3 της σάλτσας. Περνάς από πάνω άλλα 3 λαζάνια, το υπόλοιπο κοτόπουλο, το μείγμα με το τυρί cottage, τη σάλτσα. Ολοκληρώνεις την κατασκευή σου με άλλα 3 λαζάνια και την υπόλοιπη σάλτσα.
- Ψήνεις για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Ρίχνεις από πάνω το τυρί που σου έχει περισσέψει, ψήνεις ξανά στο φούρνο για άλλα 20 και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ