Είναι πιο ντελικάτη, αλλά πάντα αρωματική. Δεν έχει ντομάτα, κρεμμύδι και βαριά κόκκινη σάλτσα, αλλά μια απαλή λευκή που αγκαλιάζει άψογα τυρί και ζύμη.
Θερμίδες 270
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ζύμη ολικής για πίτσα
- 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα 2% λιπαρά
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 μεγάλο κρόκο αυγού
- 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
- 1 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 του φλιτζανιού τυρί τριμμένο (Gruyère κατά προτίμηση)
- 60 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες και κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια (τα πράσινα φύλλα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άνοιξε τη ζύμη για την πίτζα, άλειψε ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήσε για κανά 10λεπτο στο φούρνο να πάρει ελαφρύ ανοιχτό χρώμα
- Ανάμειξε το γάλα με τη μοστάρδα και τον κρόκο και πρόσθεσε πιπέρι σε ένα μπολ
- Λιώσε το βούτυο σε ένα μικρό σκεύος και πρόσθεσε το σκόρδο, σοτάροντας για μερικά λεπτά
- Συνέχισε βάζοντας το αλεύρι ανακτεύοντας διαρκώς να πάρει χρώμα
- Τέλος πρόσθεσε το μείγμα με το γάλα και ανακάτευε ασταμάτητα για 1 λεπτό να πήξει η κρέμα σου
- Άπλωσε την κρέμα επάνω από την ζύμη, στη συνέχεια ρίξε το τυρί και βάλε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να πάρει χρώμα
- Βγάλε από το φούρνο πρόσθεσε το προσούτο και τα κρεμμυδάκια και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ