Pizza με λευκή σος και προσούτο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι πιο ντελικάτη, αλλά πάντα αρωματική. Δεν έχει ντομάτα, κρεμμύδι και βαριά κόκκινη σάλτσα, αλλά μια απαλή λευκή που αγκαλιάζει άψογα τυρί και ζύμη.
Θερμίδες 270

Συστατικά

  • Ζύμη ολικής για πίτσα
  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα 2% λιπαρά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 του φλιτζανιού τυρί τριμμένο (Gruyère κατά προτίμηση)
  • 60 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες και κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια (τα πράσινα φύλλα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άνοιξε τη ζύμη για την πίτζα, άλειψε ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήσε για κανά 10λεπτο στο φούρνο να πάρει ελαφρύ ανοιχτό χρώμα
  • Ανάμειξε το γάλα με τη μοστάρδα και τον κρόκο και πρόσθεσε πιπέρι σε ένα μπολ
  • Λιώσε το βούτυο σε ένα μικρό σκεύος και πρόσθεσε το σκόρδο, σοτάροντας για μερικά λεπτά
  • Συνέχισε βάζοντας το αλεύρι ανακτεύοντας διαρκώς να πάρει χρώμα
  • Τέλος πρόσθεσε το μείγμα με το γάλα και ανακάτευε ασταμάτητα για 1 λεπτό να πήξει η κρέμα σου
  • Άπλωσε την κρέμα επάνω από την ζύμη, στη συνέχεια ρίξε το τυρί και βάλε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να πάρει χρώμα
  • Βγάλε από το φούρνο πρόσθεσε το προσούτο και τα κρεμμυδάκια και σέρβιρε

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164