Το Φθινόπωρο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και τα αγαπημένα λαχανάκια έχουν την καλύτερη τους γεύση. Καταπράσινη σαλάτα για τα μεσημέρια σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό μπρόκολο
- 200 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 200 γρ. κόκκινο λάχανο, καλά καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
- 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα πεκάν
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, χωρίζεις το μπρόκολο σε κεφάλι και κλωνάρια και κόβεις όλα τα κομμάτια σε λεπτές φέτες, ξεφλουδίζοντας πρώτα το μεγάλο κοτσάνι της βάσης του.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κόβεις τα λαχανάκια σε πολύ λεπτές φέτες και ανακατεύεις τα δύο λαχανικά με μπόλικο αλάτι και τα αφήνεις για δέκα λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα τους.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το λεμόνι, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
- Αλατοπιπερώνεις το dressing και αναμειγνύεις τα λαχανικά σου σε ένα μπολ. Ανακατεύεις με δύο ξύλινες κουτάλες, προσθέτεις τα πεκάν και έξτρα παρμεζάνα και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ