Το νεκταρίνι θα βγάλει όλους τους χυμούς του σε μια υπέροχη σος από μαύρη ζάχαρη και ξίδι, με την οποία περιχύνεις τα φασολάκια σου! Μια σαλάτα που όμοιά της δύσκολα έχεις δοκιμάσει ξανά…
152 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
- 3/4 του φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
- Για τα καραμελωμένα βερίκοκα: 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα μέτρια νεκταρίναι πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. σόγια
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
- 1/2 του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
- Για τη σαλάτα: 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα φασολάκια να βράσουν σε κατσαρόλα για περίπου 5-6 λεπτά να είναι μαλακά, αλλά να κρατάνε. Στράγγιξε
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σόταρε το κρεμμυδάκι να γυαλίσει! Πρόσθεσε τα νεκταρίνια, τη μαύρη ζάχαρη και τη σος σόγιας
- Στη συνέχεια συμπλήρωσε το φασκόμηλο, το ξίδι και 1/2 ποτήρι νερό και άφησε να πάρει μια βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να δέσει για 15 λεπτά
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τα φασολάκια και τα καρύδια μαζί με τα κομμάτια νεκταρίνι
- Ανάμειξε το ελαιόλαδο με αρκετή από τη σος των νεκταρινιών, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Χτύπησε τα υλικά καλά και περίχυσε με αυτά τη σαλάτα σου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ