Δεν είναι απαραίτητο να τα βράσεις… Είναι απολασυτικά και ως ωμή σαλάτα! Με ένα ντρέσινγκ από ροκφόρ που “κολάζει”, τραγανό κρουτόν και πολύ λίγες θερμίδες! Ένα πλήρες πιάτο για το καλοκαίρι…
190 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100 γρ, ροκφόρ τριμμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1/2 κιλό ραδίκια πλυμένα και καθαρισμένα
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 100 γρ. κρουτόν
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Για το ντρέσινγκ: 30 γρ. ροκφόρ μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 20 γρ. βούτυρω λιωμένο
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε το ροκφόρ για το ντρέσινγκ με ένα κουτάλι σε ένα μπολ και πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό) και το ξίδι. Ανακάτεψε να γίνουν ένα τα υλικά
- Πρόσθεσε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και στο τέλος ρίξε το κόκκινο πιπέρι
- Κόψε τα ραδίκια σε 3 μέρη και βάλε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα καρύδια, το κρουτόν και το θρυμματισμένο ροκφόρ
- Από πάνω βάλε το κεμμυδάκι και περίχυσε με το ντρέσινγκ. Σέρβιρε αμέσως…
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ