Μπάρες με φαγόπυρο και αμύγδαλα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Προμηθεύσου όλα τα υλικά! Αμύγδαλα, φρέσκα σύκα και μια σειρά από λαχταριστά υλικά για το υπέροχο σνακ που θα πάρεις μαζί σου στο τρέξιμο!

Συστατικά

  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 75 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 60 γρ. αλεύρι φαγόπυρου (αν βρεις σπόρους άλεσέ τους σε επεξεργαστή)
  • 25 γρ. φύτρο
  • 20 γρ. σουσάμι
  • Κάρδαμο σε σκόνη
  • Τζίντζερ σε σκόνη
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Λίγο baking powder
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό & το ασπράδι από 1 αυγό
  • 75 γρ. σησαμέλαιο
  • 100 γρ. maple syrup
  • 1 κ.γ. ροδόνερο
  • 227 φρέσκα σύκα ψιλοκομμένα
  • 113 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC! Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο μέτριο ταψάκι
  • Ανάμειξε σε ένα μεγάλο μπολ τα στεγνά υλικά σου, τη βρώμη, τα αλεύρια, το φύτρο, το σουσάμι, τα κάρδαμο, το τζίντζερ, την κανέλα, αλάτι και baking powder. Άφησε στην άκρη
  • Σε άλλο μπολ ανάμειξε την μαύρη ζάχαρη, τα αυγά, τα ασπράδια, το λάδι, το maple syrup και το ροδόνερο
  • Γύρισε σιγά, σιγά το μείγμα της μαύρης ζάχαρης στα στεγνά υλικά σου και ανάμειξε να γίνει ένα σώμα. Πρόσθεσε και τα σύκα με τους ξηρούς καρπούς
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι, στρώσε και ψήσε στο φούρνο για 40 λεπτά να πάρει χρώμα
  • Άφησε να κρυώσει τελείως πριν κόψεις σε κομμάτια. Φύλαξε σε δοχείο ποτυ κλείνει αεροστεγώς

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164