Ο καιρός ευνοεί τις μαγειρικές δημιουργίες και οι χυλοπίτες είναι το πιο μαμαδίστικο πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις. Ακολούθησε τη συνταγή και γέμισε το σπίτι με υπέροχες μυρωδιές και θαλπωρή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία χυλοπίτες
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουτ. της σούπας βαλσάμικο
- 2 συσκευασίες ντοματοπελτέ
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
- 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, τσιγαρίζεις αρχικά το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν ή για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια, σοτάρεις τον κιμά σου και τον θωρακίζεις για 10 λεπτά, γυρίζοντας τον από πολλές μεριές.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τις χυλοπίτες σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο.
- Επιστρέφεις στο τηγάνι και περιχύνεις το ξύδι βαλσάμικο και “σβήνεις” τον κιμά σου για 5 λεπτά. Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 20 ακόμα λεπτά.
- Αναμειγνύεις τον κιμά με τις χυλοπίτες και τη σάλτσα ντομάτας, τρίβεις λίγη παρμεζάνα, προσθέτεις τον βασιλικό και μοιράζεις σε πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ