Βάλε το ψαράκι σου στο φούρνο μικροκυμάτων με τα κατάλληλα μυρωδικά και ψήσε για μόλις 4′ λεπτά. Το πιο γρήγορο, gourmet και ελαφρύ πιάτο με επιρροές από την ανατολίτικη κουζίνα που ετοίμασες ποτέ.
Θερμίδες 188
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλινατρο
- 1 κ.σ. λιωμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κ.γ. σησαμέλαιο
- 4 φιλέτα γλώσσας (καλκάνι είναι το ιδανικό) με το δέρμα
- 2 κ.γ. ξίδι ρυζιού
- 2 κ.γ. σόγια σος
- Αλάτι
- 4 φέτες λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος από τα πράσινα φυλλαράκια. Κράτησε τα φυλλαράκια στην άρκη
- Ανάμειξε το κόλιαντρο, το τζίντζερ και 1 κ.σ. σησαμέλαιο σε ένα ρηχό, φαρδύ στρογγυλό πιάτο(που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων).
- Τύλιξε κάθε φιλέτο στα δύο και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Στρώσε τα φιλέτα στο πιάτο με το πιο λεπτό κομμάτι τους προς το εσωτερικό
- Ανάμεσα στα φιλέτα βάλε τα κρεμμυδάκια. Ανάμειξε λίγα από τα πράσινα φυλλαράκια με το υπόλοιπο σησαμέλαιο, το ξίδι και τη σόγια και περίχυσε το ψάρι. Αλάτισε
- Σκέπασε το πιάτο και βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων στην πιο υψηλή σκάλα για 4 λεπτά
- Γάρνιρε με τις φέτες λεμονιού και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ