Κοτοπουλάκι στο γκριλ, συνοδευόμενο από μια σαλάτα με ψητά ντοματάκια! Μια πολύ έξυπνη και νόστιμη ιδέα για να αποφύγεις μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανητές ως γαρνιτούρα. Έτσι και διαφορετική γεύση θα δώσει και λιγότερες θερμίδες
Θερμίδες 194
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ξίσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 8 μπούτια κοτόπουλο (το πάνω μέρος, περίπου 750 γρ.)
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τις ντομάτες: 2 μεγάλα τσαμπιά τοματάκια cherrie (περίπου 7-8)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.γ. ξίσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. κάπαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το γκριλ ή τα κάρβουνα
- Ετοίμασε το κοτόπουλο, αναμειγνύοντας το ξίσμα, το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μια σακούλα τροφίμων
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο, σφράγισε και βάλε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 15 λεπτά, ανακινώντας τη σακούλα πότε, πότε
- Βγάλε το κοτόπουλο, τίναξε από την μαρινάδα και αλατοπιπέρωσε. Βάλε στο γκριλ αφού λαδώσεις τη σχαρούλα και φήσε για 5 λεπτάκια από κάθε πλευρά
- Για τις ντομάτες, προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Ανάμειξε τις ντομάτες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και ανακίνησε να λαδωθούν καλά. Ψήσε για 20 λεπτά περίπου να μαλακώσουν
- Βγάλε από το φούρνο και ανακάτεψε με τον μαϊντανό, το ξίσμα, τον χυμό λεμονιού και την κάπαρη! Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε μαζί με το κοτόπουλο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ