Το γλυκό δεν είναι απαραίτητο να είναι και βλαπτικό για την υγεία σου. Δες εδώ μια συνταγή που αποφεύγει την γλουτένη, την επεξεργασμένη ζάχαρη και το λευκό αλεύρι κι όμως παραμένει απίθανα απολαυστικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 150γρ. Αμύγδαλα σε σκόνη
- 50γρ. Άγλυκο κακάο
- 200γρ. Νέκταρ αγάβης ή μέλι
- 5 αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC στον αέρα
- Χώρισε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτύπησε τα ασπράδια να αφρατέψουν και να στέκονται
- Σε άλλο μπολ χτύπησε τους κρόκους μαζί με το νέκταρ αγάβης. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αμύγδαλα και το κακάο και συνέχισε το ανακάτεμα
- Ενσωμάτωσε μέσα στο μείγμα τα ασπράδια με απαλές κινήσεις να κρατήσεις τον όγκο της
- Στρώσε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι και στρώσε μια λαδόκολλα να καλύπτει και τα πλαϊνά. Άπλωσε το μείγμα στο ταψί και βάλε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Αρκεί να βγαίνει η λάμα από ένα μαχαίρι καθαρή όταν τη βυθίζεις στο κέντρο του
- Άφησε να κρυώσει καλά και κόψε σε τετράγωνα κομματάκια. Σέρβιρε με παγωτό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ