Ελαφριά απόλαυση έτοιμη σε χρόνο μηδέν… με τη σωστή χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, θα μπορέσεις να έχεις ένα πλήρες γεύμα σε 5 λεπτά. Αρωματικό ρύζι με κρόκο Κοζάνης και λεμονόχορτο! Δοκίμασέ το…
Θερμίδες 150
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλτιζάνια ρύζι μακρύκοκκο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- Λίγο κρόκο Κοζάνης (Ιδανικά σε σκόνη ή αλλιώς σε κλωστούλες)
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο λεμονόχορτο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε στο ποτήρι με το νερό τον κρόκο Κοζάνης να αφήσει το άρωμα και το χρώμα του για 3-4 λεπτά
- Αφαίρεσε τις κλωστούλες (αν είναι σε σκόνη, απλά διάλυσε 1/2 κ.γ.) και στη συνέχεια λιώσε τον κύβο λαχανικών στο νερό
- Πρόσθεσε σε ένα σκεύος ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων το νερό, το ρύζι, το κουκουνάρι, το λεμονόχορτο και αλατοπιπέρωσε
- Γύρισε τον διακόπτη στη δυνατή σκάλα, και άφησε το ριζότο για 5 λεπτά. Δοκίμασε αν χρειάζεται περισσότερο βράσιμο για να μαλακώσει το ρύζι
- Σέρβιρε με μερικές μυτούλες από το λεμονόχορτο
Tip
Φρόντισε το σκεύος να είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Καλό είναι επίσης να δοκιμάσεις την δύναμη του φούρνου σου πριν φτιάξεις μεγάλη ποσότητα, γιατί πολλές φορές διαφέρει από συσκευή, σε συσκευή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ