Κάθε τι το… επίσημο και το ρομαντικό το ραίνεις με ροδοπέταλα! Τι λες να κάνεις το ίδιο και στο πιάτο σου; Ένα πιάτο με βελούδινη γεύση και απαλές ισορροπίες αρωμάτων και γεύσεων. Ιδανικό πρώτο πιάτο για μια ρομαντική βραδιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κόκκινα τριαντάφυλλα
- 450γρ. ρύζι
- 2 κύβως λαχανικών
- 1 λίτρο νερό ζεστό
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- Το ξύσμα από ένα λεμόνι (σε λεπτές σερπαντίνες)
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σόταρε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τη 1 1/2 κ.σ. βούτυρο. Πρόσθεσε το ρύζι και καβούρδισε το για μερικά δευτερόλεπτα
- Σβήσε με το κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ανακατεύοντας να ξεκολλήσουν τα υλικά σου από την κατσαρόλα
- Πρόσθεσε το νερό με τους κύβους λιωμένους σε αυτό, ανακάτεψε, χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα. Άφησε το ριζότο να σιγοβράσει
- Στο μεταξύ πάρε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλλα, ξέπλυνε καλά και άφησε να στραγγίξουν. Κόψε σε λεπτές λωρίδες και κράτησε σε ένα μπολ μαζί με το λεμόνι
- Λίγο πριν γίνει το ρύζι, πρόσθεσε τα ροδοπέταλα, το λεμόνι, την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακάτεψε απαλά να πάνε τα υλικά παντού
- Σέρβιρε χλυαρό με έξτρα παρμεζάνα αν χρειάζεται
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ