Μπορεί τα γλυκά να μην είναι το σήμα κατατεθέν της διάσημης δίαιτας Atkins, όμως μια τέτοια συνταγή σε τόσο χαμηλές θερμίδες, είναι πάντα δελεαστική. Μάθε περισσότερα για την Atkins εδώ
236 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 /3 του φλιτζανιού αλεύρι σόγιας
- 60γρ. γλουτένη σιταριού σε σκόνη
- 3 κ.σ. φύτρο σιταριού
- ½ κ.σ. αλάτι
- 8 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ.σ. παγωμένο νερό
- 5 μέτρια μήλα καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα. Κομμένα σε φετούλες
- ¼ του φλιτζανιού σουκραλόζη (υποκατάστατο ζάχαρης)
- ¾ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. βούτυρο σε κυβάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ ανάμειξε το αλεύρι, τη γλουτένη, το φύτρο, αλάτι και βούτυρο να νωτίσουν τα στεγνά υλικά και να γίνουν σαν τριμμένη ψύχα ψωμιού
- Πρόσθεσε σιγά, σιγά το νερό χτύπησε ώσπου η ζύμη να ενοποιηθεί. Βάλε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης πάνω και κάτω από τη ζύμη, πίεσε με τα χέρια σου να πάρεις έναν δίσκο 15 εκατοστών περίπου και πάγωσε στο ωυγείο για 15 λεπτά
- Άνοιξε τη ζύμη με πλάστη ανάμεσα στη μεμβράνη να απλώσει και να γίνει ένα στρογγυλό 30 εκατοστών. Γύρισε τη ζύμη σε ταρτιέρα και πίεσε να σταθεί στα τοιχώματα. Άσε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά
- Ζέστανε το φούρνο στους 180oC
- Ανάμειξε τα μήλα με τη σουκραλόζη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε να πάνε τα υλικά παντού καλύπτοντας μήλα. Στρώσε στην τάρτα
- Ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά σκεπασμένη με λαδόκολλα και αφού την αφαιρέσεις ψήσε για 10 με 20 λεπτά ακόμη να μαλακώσουν τα μήλα
- Σέρβιρε ζεστή
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ