Αυτό το ριζότο θα το λατρέψεις. Για την εκλεπτυσμένη γεύση που αφήνει στον ουρανίσκο σου και την μεστή απόλαυση που σου προσφέρει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 400 γρ. ντοματινία
- 175 γρ. ρύζι για ριζότο
- 600 ml ζωμός λαχανικών
- 30 γρ. μασκαρπόνε
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σουτάρει το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτεις λίγο αλάτι και τσιγαριζεις για 10 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό, ρίχνεις στο τηγάνι και τη σκελίδα σκόρδου.
- Προσθέτεις τα ντοματίνια και σιγοβράζεις, μέχρι να λιώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις γίνει αυτό, ρίχνεις την μισή ποσότητα ρυζιού και ανακατεύεις.
- Όσο ανακατεύεις, ρίχνεις και το υπόλοιπο ρύζι. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτεις την παρμεζάνα και το μασκαρπόνε και ανακατεύεις για τελευταία φορά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ