Μια μηλόπιτα νηστίσιμη για να γλυκάνεις τα απογεύματα της νηστείας. Με σταφίδες και δαμάσκηνα που θα την κάνουν ακαταμάχητη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ξερή ψίχα ψωμιού
- 2 μήλα τριμμένα ή ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ξερά
- 1/4 φλιτζανιού μέλι (ή 2 κ.σούπας μαρμελάδα)
- 2 κ.σούπας κονιάκ
- 1 κ.γλυκού κανέλα + λίγη ακόμη για πασπάλισμα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 5 φύλλα κρούστας
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακάτεψε απαλά την ψίχα, το μήλο, τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, το μέλι, το κονιάκ, την κανέλα και το αλάτι. Άσε στην άκρη.
- Άλειψε κάθε φύλλο με μαργαρίνη και βάλτα το ένα πάνω στο άλλο. Άπλωσε τη γέμιση στο τελευταίο.
- Με προσοχή, κάνε τα φύλλα ρολό ξεκινώντας από τη στενή πλευρά.
- Κλείσε τις άκρες και βάλτο σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσει, περίπου 35 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει 15 λεπτά και πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ