Αυτή η μους είναι ιδιαίτερη. Πρώτον γιατί είναι πολύ ελαφριά και δεύτερον για τον τρόπο που θα την ετοιμάσεις, ζεσταίνοτας σε μπεν-μαρί τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα με λίγες θερμίδες..
182 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 3 κ.σ. χυμό από φρέσκο λεμόνι
- 1 βανίλια
- ¼ του φλιτζανιού νερό
- 1 φακελάκι ζελατίνη
- 4-5 ασπράδια αυγού
- Μια πρέζα αλάτι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τη βανίλια σε ένα μπολ.
- Σε άλλο μπολ βάλε το νερό, κρύο, πρόσθεσε τη ζελατίνη και άφησε στην άκρη
- Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό ως τη μέση και άδησε να πάρει βράση.
- Βάλε στο μεταξύ τα ασπράδια σε ένα μεταλλικό μπολ, μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακάτεψε απαλά ώσπου να ενωθούν. Όταν πάρει βράση το νερό, χαμήλωσε σε μέτρια φωτιά και βύθισε το μπολ με τα ασπράδια στο νερό. Ανακάτευε διαρκώς, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ένταση, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί αρκετά το μείγμα ώστε να μην αντέχεται στην αφή. Κατέβασε από τη φωτιά
- Ρίξε τη ζελατίνη στο μείγμα και ανακάτεψε ζωηρά να γίνει ένα σώμα. Χτύπησε το μείγμα στο μίξερ ώσπου να κρυώσει τελείως το μπολ στην αφή εξωτερικά. Πρόσθεσε τώρα το γιαούρτι και συνέχισε το χτύπημα για μερικά λεπτά.
- Μοίρασε τη μους σε 4-5 μπολάκια και άφησε στο ψυγείο για 45′ λεπτά. Σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ