Η τυρόπιτα είναι ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα. Ένα σνακ που θες να απολαμβάνεις κάθε μέρα. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μία πιο ελαφριά εκδοχή της, με λιγότερο φύλλο και γιαούρτι στη γέμιση, ιδανική για μικρούς και μεγάλους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 3 αβγά
- 400 γρ. φέτα, με χαμηλά λιπαρά
- 400 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 2 φλιτζάνια γάλα & 4 κουτ. της σούπας ακόμα
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- Αλάτι και πιπέρι
- Δυόσμος και μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζεις τη φέτα και τρίβεις εκείνη τη στιγμή τη γραβιέρα. Προσθέτεις το γιαούρτι, το δυόσμο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το γάλα και ανακατεύεις.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και ρίχνεις 2 κουταλιές στο μείγμα με τα τυριά.
- Ραντίζεις ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείς πολύ προσεκτικά 3 φύλλα στη βάση. Ρίχνεις λίγο βούτυρο και απλώνεις το μείγμα με τα τυριά.
- Βάζεις πάνω από τη γέμιση τα υπόλοιπα τρία φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λίγο λάδι και βούτυρο.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, χτυπάς τα αβγά και ενώνεις με το υπόλοιπο βούτυρο. Περιχύνεις το μείγμα σου πάνω από την τυρόπιτα σου.
- Χαράζεις την πίτα σου με ένα μαχαίρι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ