Γλυκά παξιμάδια με καρύδι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα τραγανό παξιμάδι για να βουτήξεις στο καφεδάκι σου είναι πάντα η γλυκιά σου απογευματινή αμαρτία. Αυτά τα παξιμάδια γίνονται με αρωματικό πορτοκάλι, γαρίφαλο και καρύδια. Αντικαθιστούμε μέρος της ζάχαρης με μέλι και το βούτυρο με ελαιόλαδο για να είναι πιο κατάλληλα για την υγεία σου.
Θερμίδες 140

Συστατικά

  • 200γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 3 αυγά
  • Το ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. Baking powder
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κοσκίνισε το αλεύρι και ανακάτεψε με το baking powder.
  • Βάλε στο μίξερ το λάδι, το μέλι και τη ζάχαρη και χτύπησε στη δυνατή σκάλα να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθεί το μέλι. Πρόσθεσε τα αυγά ένα, ένα και συνέχισε το χτύπημα να τα πάρει το μείγμα. Ρίξε τώρα το ξύσμα πορτοκαλιού και το γαρίφαλο σε σκόνη.
  • Συνέχισε το χτύπημα σε πιο χαμηλή σκάλα και πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι. Τέλος ρίξε τα καρύδια.
  • Βουτύρωσε ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί και ρίξε το μείγμα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 30′ λεπτά περίπου να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Με ένα μαχαίρι κόψε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια. Άπλωσε τα κομμάτια σε λαμαρίνα και βάλε πάλι στο φούρνο στους 170oC και πάλι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά, Περίπου 20′ λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσουν καλά και αποθήκευσε σε μεταλλικό δοχείο ή βάζο που κλείνει καλά για να μην πάρουν υγρασία.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164