Semifreddo με ρικότα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτή η τυρένια επιλογή για γλυκό έχει όλη τη γεύση χωρίς τα λιπαρά ενώ συνδυάζεται υπέροχα με φρούτα!
Θερμίδες: 226

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 85 γραμμάρια μαλακό τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
  • 1 (454 γραμμάρια περίπου ) κουτί αποβουτυρωμένο τυρί ρικότα
  • 1/2 φλιτζάνι κρύα κρέμα γάλακτος
  • Φέτες πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • Φρέσκα φραγκοστάφυλα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μικρή φόρμα για κέικ βάλε διαφανή μεμβράνη (να περισσεύει αρκετή απ’ έξω).
  • Ανακατεύεις σε ένα μίξερ τη ζάχαρη με το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το τυρί κρέμα και τη ρικότα μέχρι να ομογενοποιηθούν και έπειτα ρίχνεις όλο το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και την χτυπάς στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτεις 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος στο μείγμα με το τυρί ρικότα και έπειτα συμπληρώνεις και με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και καλύπτεις την επιφάνεια του με το πλαστικό καπάκι.
  • Το αφήνεις στο ψυγείο και περιμένεις τουλάχιστον 8 ώρες μέχρι να παγώσει.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείς από το ψυγείο και το αφήνεις έξω για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ξεφορμάρεις προσεκτικά σε πιατέλα για να σερβίρεις το γλυκό.
  • Κόβεις το γλυκό σε κομμάτια και αν θέλεις μπορείς να το συνοδεύσεις με κομμάτια από πορτοκάλι ή φραγκοστάφυλα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164