Τραπέζι χωρίς πατάτες δεν γίνεται αλλά γίνεται να είναι light! Αυτή η συνταγή είναι τυρένια, έχει δημητριακά και μπορεί να συνοδέψει το κυρίως πιάτο σου!
Θερμίδες: 129
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί cheddar με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 850 γραμμ. βρασμένες πατάτες σε ζωμό κότας (όχι παραβρασμένες)
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένες νιφάδες δημητριακών χωρίς ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λάδωσε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωρέσει τις πατάτες σου.
- Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ ανακατεύεις το τυρί, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Ανακατεύεις με τις πατάτες.
- Απλώνεις ομοιόμορφα στο πυρέξ.
- Καλύπτεις την επιφάνεια του πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 45 λεπτά.
- Ανακάτεψε τις πατάτες και πασπάλισε με τα δημητριακά.
- Βάλε το πυρέξ πίσω στο φούρνο χωρίς να το καλυψεις για 20 με 25 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να βράσουν οι πατάτες και κάνουν φουσκάλες.
- Περιμένεις να κρυώσει 10 λεπτά πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ