Το χοιρινό είναι παραδοσιακά ένα είδος κρέατος που σερβίρουμε σε γιορταστικές στιγμές ή Κυριακές. Το ψαρονέφρι είναι ίσως το τμήμα του χοιρινού με το λιγότερο λίπος γι’ αυτό και είναι ό,τι πρέπει για αυτή τη συνταγή!
Θερμίδες: 284
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 χοιρινά ψαρονέφρια, 500 γραμμ. το καθένα, χωρίς λίπος
- 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 3 κ. γλυκού κύμινο
- 1 κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 4 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 250 γραμμ. κουσκούς
- 100 γραμμ. σταφίδες
- το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 200 γραμμ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ρόδισε το χοιρινό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας το και από τις δύο πλευρές, από δύο φορές.
- Ανακάτεψε το λάδι με 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, την κανέλα, τα 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ και λίγο αλατοπίπερο
- Τρίψε το χοιρινό με το μίγμα του λαδιού.
- Το τοποθετείς σε ένα ταψί και το ψήνεις για 30-35 λεπτά. Μπορείς να τρυπήσεις με ένα μαχαίρι το σκληρό μέρος του και αν οι χυμοί που ρέουν είναι καθαροί σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύεις το κουσκούς με το υπόλοιπο κύμινο, τις σταφίδες, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Το αλατοπιπερώνεις και συμπληρώνεις με 400ml βραστό νερό.
- Ανακατεύεις καλά και το καλύπτεις με καπάκι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το δυόσμο.
- Ανακατεύεις το υπόλοιπο τζίντζερ με το γιαούρτι και με λίγο αλατοπίπερο.
- Κόβεις το χοιρινό κρέας σε μεγάλες φέτες και σερβίρεις με το κουσκούς και το γιαούρτι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ