Αυτή η σαλάτα έχει τα πάντα! Από σπανάκι μέχρι ελιές και αγκινάρα και θα γεμίσει το πιάτο σου ωφέλιμα συστατικά και ενέργεια!
338 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ωμό κριθαράκι
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο και πλυμένο σπανάκι baby
- 1/2 φλιτζάνι στραγγισμένες και ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 βάζο καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, αστράγγιστες
- 3/4 φλιτζανιού τυρί φέτα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγειρεύεις το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χωρίς αλάτι.
- Στραγγίζεις και το ξεπλένεις με κρύο νερό.
- Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το κριθαράκι με το σπανάκι, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το κρεμμύδι και το αλάτι.
- Στραγγίζεις τις αγκινάρες, κρατώντας στην άκρη το ζουμί τους.
- Κόβεις τις αγκινάρες σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνεις μαζί με το ζουμί τους και μισό φλιτζάνι φέτα στο κριθαράκι, ανακατεύοντας απαλά.
- Προσθέτεις την υπόλοιπη φέτα ως γαρνιτούρα σε κάθε πιάτο.
Tip
Εάν δεν σου αρέσει η λιαστή ντομάτα, μπορείς άνετα να την αντικαταστήσεις με τοματίνια cherry κερδίζοντας έτσι σε θερμίδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ