Μία σούπα ιδανική για τις μέρες που ο υδράργυρος είναι στα χαμηλά του. Μία σούπα πλούσια σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία. Δες πώς θα την φτιάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι, καλά κομμένο και καθαρισμένο
- 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- Φύλλα δάφνης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις τη μαργαρίνη και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά.
- Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις την πατάτα και το κουνουπίδι, αφού τα έχεις καθαρίσει. Συνεχίζεις το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
- Ρίχνεις τα φύλλα δάφνης και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για 30 περίπου λεπτά.
- Ανοίγεις το καπάκι, κλείνεις το μάτι, αφαιρείς το φύλλα δάφνης και με ένα ραβδομπλέντερ – αν θες – την κάνεις βελουτέ. Προσέχεις να μην σβολιάσει, αλλά και να μην είναι αραιή.
- Αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις λίγο μοσχοκάρυδο και μοιράζεις σε κουπίτσες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ